Gå til hovedindhold
Hjem

Top menu

  • Leder-login
  • Artikler
  • Medlemsservice

Main navigation

  • Afdelinger
    • Familiespejd i Hammeluglerne (3-6 år)
    • Mikroer i Hammeluglerne (6-7 år)
    • Minier i Hammeluglerne (8-10 år)
    • Juniorer i Hammeluglerne (10-13 år)
    • Troppen i Hammeluglerne (12-15 år)
    • Klan i Hammeluglerne (16-25 år)
  • Kalender
  • Gruppen
    • Databeskyttelsespolitik
    • Om gruppen
  • Leder-login
  • Artikler
  • Medlemsservice
  • Bliv Hammelugle
Friturestegtkylling
Jeg nåede desværre ikke at få et bedre billede før de var spist
Fotograf
Anders Kaa
Juniorer i Hammeluglerne

Friturestegt kylling og sursød sauce

Vi havde til junior et rigtig godt madlavningsmøde, hvor vi lavede friturestegt kylling og sursød sovs. Vi blev spurgt om de ikke kunne få opskriften. Så nu ligger den her på hjemmesiden så i altid ville kunne finde den.

 

Marinade

  • 1 spsk. kinesisk sojasauce
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 450 g kylling i passende størrelse

Frituredej

  • 1,5 tsk. natron
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 120 g hvedemel
  • 60 g maizena
  • 180 ml vand
  • 2 spsk. Olie

Løse ris

  • 4 dl løse ris, parboiled
  • 6 dl vand
  • 1 tsk. groft salt

Sursød sauce    

  • 2 tsk. majsstivelse fx maizena
  • 4 spsk. vand
  • 4 spsk. ananaslage
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. tomatketchup
  • 2 tsk. kinesisk sojasauce
  • 1 tsk. engelsk sauce
  • ½ tsk. groft salt

 

Marinade

Bland Sojasauce, æggeblomme og majsstivelse. Vend kyllingen i marinaden og sættes på køl i min. 30 min.

Frituredej

Bland de tørre ingredienser grundigt sammen, tilsæt lidt ad gangen under omrøring; olien samt vandet. Lad dejen stå og trække lidt til i er klar til at stege dem.

Kyllingestykkerne vendes grundigt i frituredejen.

Frituresteg kyllingen ved ca. 150 grader, indtil de er dejligt gyldne og sprøde. Læg de friturestegte stykker op på noget fedtsugende papir.

Løse ris

Kom ris i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække, stadig under låg i ca. 12 min.

Sursød sauce

Rør ingredienserne til saucen sammen og kom blandingen i gryden. Bring retten i kog under omrøring.

 

Hilsen Morten og Anders

Kontakt

Hammeluglerne
Møllevangen 4
8450 Hammel
Danmark

info@hammeluglerne.dk

Følg os på

Læs vores cookiepolitik her

En del af

Det Danske Spejderkorps logo