Vi havde til junior et rigtig godt madlavningsmøde, hvor vi lavede friturestegt kylling og sursød sovs. Vi blev spurgt om de ikke kunne få opskriften. Så nu ligger den her på hjemmesiden så i altid ville kunne finde den.
Marinade
- 1 spsk. kinesisk sojasauce
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. majsstivelse
- 450 g kylling i passende størrelse
Frituredej
- 1,5 tsk. natron
- 1,5 tsk. bagepulver
- 120 g hvedemel
- 60 g maizena
- 180 ml vand
- 2 spsk. Olie
Løse ris
- 4 dl løse ris, parboiled
- 6 dl vand
- 1 tsk. groft salt
Sursød sauce
- 2 tsk. majsstivelse fx maizena
- 4 spsk. vand
- 4 spsk. ananaslage
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. tomatketchup
- 2 tsk. kinesisk sojasauce
- 1 tsk. engelsk sauce
- ½ tsk. groft salt
Marinade
Bland Sojasauce, æggeblomme og majsstivelse. Vend kyllingen i marinaden og sættes på køl i min. 30 min.
Frituredej
Bland de tørre ingredienser grundigt sammen, tilsæt lidt ad gangen under omrøring; olien samt vandet. Lad dejen stå og trække lidt til i er klar til at stege dem.
Kyllingestykkerne vendes grundigt i frituredejen.
Frituresteg kyllingen ved ca. 150 grader, indtil de er dejligt gyldne og sprøde. Læg de friturestegte stykker op på noget fedtsugende papir.
Løse ris
Kom ris i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække, stadig under låg i ca. 12 min.
Sursød sauce
Rør ingredienserne til saucen sammen og kom blandingen i gryden. Bring retten i kog under omrøring.
Hilsen Morten og Anders